top of page
Newborn header fotografie.jpg
Newborn fotografie, misschien wel de mooiste fotografie die er bestaat, je kindje is net geboren en wat is het niet mooier om dit kleine wonder meteen vast te laten leggen. Want een ding kan ik je vertellen, je kan je later nooit meer voorstellen dat hij of zij zo klein geweest is...En ja het gaat verschrikkelijk snel.. Hoe vaak je dit al gehoord heb waarschijnlijk heel vaak maar het is ook echt zo..En ik kan het weten onze jongste werd geboren met 1890gr en 44 cm en ik ben blij dat ik mooie foto's heb en natuurlijk zijn eerste kleertjes heb om af en toe nog eens terug te kunnen naar dat hele iniminie

Handig om te weten:
mocht je besluiten om een newborn sessie te boeken probeer dit dan zo snel mogelijk te doen, doordat we niet weten wanneer je precies bevalt moet ik een aantal weken uitplannen om te garanderen dat ik een plekje voor je heb, wat betekend dat ik maar een aantal newborns per periode kan inboeken.
Neem na de geboorte binnen 7 dagen contact met mij op.
Voor corona was een newborn sessie binnen 14 dagen na de geboorte, doordat ik dus tijdens corona newborn sessies hebben uit moeten stellen ben ik er achter  gekomen dat newborn baby's van 4 tot 7 weken een stuk relaxter zijn.
Natuurlijk zijn ze iets groter maar qua slapen doen ze het vaak zelfs beter en zijn ze wat meer gesetteld en drinken inmiddels goed.
De baby acne is verdwenen en de krampjes zijn een stuk minder omdat de darmpjes gewend zijn.
Ook zijn de nieuwe papa's en mama's een stuk relaxter omdat ze inmiddels gewend zijn aan hun nieuwe wondertje.
We moeten er wel op letten dat als je borstvoeding geeft je niet net over gaat van borstvoeding naar fles want dit geeft vaak krampjes en dit heeft weer een nadelig gevolg voor de sessie.


Op het moment dat je besluit om een newborn sessie bij mij te boeken stuur ik je per mail  het contract de pakket keuze en het intake formulier toe, door deze laatste in te vullen weet ik precies wat jullie wensen zijn en kunnen we straks de sessie vlekkeloos laten verlopen.
Het uitgebreide magazine waarin je wordt voorbereid op de sessie wordt verstuurd zodra de aanbetaling bij mij binnen is.
Na de aanbetaling is dan ook jou plek in mijn agenda gereserveerd.
Een newborn sessie wordt ten alle tijden om 09:30 ingepland, dit doen we omdat aan het begin van de dag jou newborn nog de minste prikkels heeft gehad, naarmate de dag vordert krijgt jou kindje meer en meer indrukken en wordt hier in de regel onrustiger van.
Houd hier bv rekening mee met papa's die misschien weer aan het werk moeten of broertjes en zusjes die naar school gaan.


   NEWBORN SAFETY:

Oftewel newborn veiligheid, Deze staat bij mij hoog in het vaandel en ik zal altijd met veel voorzichtigheid met jullie kostbare baby omgaan.
Ik heb mij goed ingelezen in de anatomie van een newborn baby en ik zal geen poses forceren.
Je kent ze ook vast wel van die foto's waarbij de newborn zelf het hoofdje omhoog houd, of op zijn eigen handjes leunt.
Sommige poses zijn bij mij ook echt not done en zal ik niet uitvoeren omdat ik het zelf te onnatuurlijk vind.
Maar ja sommige zijn ook wel erg schattig en dan vraag ik de ouders om wat hulp. Photoshop is hierbij mijn grootste vriend en ik zal de foto dan zo bewerken dat het niet meer zichtbaar is.
Zie hieronder een voorbeeld foto
bottom of page